Collageen draden

Een sterk hydraterend en opvullend effect

Injectable skinboosters met hyaluronzuur en het vullen van rimpels met draadjes is een enorme trend. Het plaatsen van skinboosters is echter voorbehouden aan cosmetisch artsen. Esthemax® combineert deze 2 technieken in één (non-invasief) product dat geschikt is voor gebruik door schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten.

De Chitossil® Thread Lifting Ampoules leggen een onderhuids netwerk van medical grade chitosan draadjes aan dat de collageen aanmaak stimuleert en zorgt voor een sterk hydraterend en opvullend (‘plumping’) effect. Chitossil® kan door middel van microneedling eventueel nóg dieper in de huid worden gebracht.

Naast het aanpakken van lijntjes, rimpeltjes en verslapping is Chitossil® ook perfect ter ondersteuning van behandelingen die zijn gericht op de aanpak van hyperpigmentatie, grove poriën, acne én om een verstoorde huidbarrière/gevoelige huid te helpen herstellen.

Belangrijke rol

Vanwege de sterk antibacteriële, ontstekingsremmende en wondgenezende (collageen stimulerende) eigenschappen speelt chitosan al jaren een belangrijke rol in de medische wereld. Van daaruit is het overgewaaid naar de cosmetische wereld. Niet alleen vanwege de sterk collageen stimulerende werking; chitosan heeft veel meer (wetenschappelijk bewezen) huidverbeterende eigenschappen, o.a.:

  • Het speelt een actieve rol bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering en huidziekten door aantasting van DNA door vrije radicalen. Het verhoogt de activiteit van bepaalde enzymen (o.a. catalase, glutathione, reductase en superoxide dismutase) wat oxidatieve schade helpt voorkomen (1).
  • Het vormt een moleculaire film die verdamping van vocht tegengaat. Dit zorgt voor langdurige hydratie en helpt een gevoelige huid (als gevolg van een verstoorde huidbarrière) herstellen en voorkomen.
  • Het voorziet in eiwitten die nodig zijn voor wondgenezing, versterkt nieuwgevormd weefsel en vermindert de vorming van littekenweefsel (2).
  • Het zorgt voor afgifte van glucosamine en N-acetyl glucosamine aan de diepere huidlagen. Dit zorgt o.a. voor toename van de hyaluronzuur productie, vermindering van hyperpigmentatie en stimulatie van de fibroblasten, die collageen en hyaluronzuur produceren (3).
  • Het bezit een antimicrobiële werking tegen zowel P. acnes als S. aureus (4).

Geschikt voor:

Chitossil® is geschikt voor alle huidtypen en -condities; zelfs een gevoelige huid die nauwelijks behandelingen verdraagt of gevoelig is voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld atopische ontstekingsreacties.
Chitosan is een derivaat van chitine, een polysacharide en één van de meest voorkomende biopolymeren op aarde. De belangrijkste bron: de schalen van garnalen en krabben – een bijproduct van de voedselindustrie. Chitine is biologisch afbreekbaar, bio-absorbeerbaar en biocompatibel (het kan met ons lichaam interageren zonder schade te veroorzaken).